CalFlux

Kalcium- és cinktartalmú folyékony műtrágya.

Tápelem-tartalom: 4,4% (m/m) kalcium (minimum 6,15% CaO)+3,0%  (m/m) cink (Zn)

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Tűzveszélyességi besorolás: nem jelölésköteles.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, közvetlen napsugárzástól védve, fagymentes helyen, 5-35 ºC között tárolva minőségét minimum 2 évig megőrzi. Élelmiszerektől, italoktól és állati takarmánytól távol tárolandó.

Kiszerelés: 5 l-es műanyag kanna

Mérgezés esetén vagy annak gyanújakor a munkát azonnal félbe kell szakítani. Helyszíni elsősegély után (lásd általános eljárás) orvosi, intézeti ellátást kell biztosítani.

 

 


A növények kalcium-igénye jelentősen megnő az intenzív hajtás- és termésnövekedés időszakában, valamint a környezeti tényezők vagy technológiai okok miatt bekövetkező stresszhatásokkor. A kalcium fontos szerepet tölt be a terméskötődés folyamatában is, így hiányában kötődési problémák jelentkeznek, korai terméselrúgás következhet be. A CalFlux a növény intenzív növekedési időszakaiban (hajtás, termés) segíti az optimális kalciumellátást, ennek köszönhetően javítja a sejtfalak szilárdságát, amely különösen fontos a termés, a gyümölcs mérete, minősége, tárolhatósága szempontjából. A fejlődő gyümölcs azon részeibe is eljuttatja a kalciumot, ahova természetes úton nem, vagy csak korlátozottan jut el a tápelem (pl. gyümölcs csúcsi része). Használatával megelőzhetők a tápelem hiányában kialakuló hiánytünetek, így a keserűfoltosság (pl. alma), a belső fejbarnulás (pl. kínai kel), csúcsrothadás (pl. paradicsom, paprika). Stresszhatás alatt lévő növényeknél javítja a kalciumhasznosító képességet, így a növény gyorsabban és kisebb kárt elszenvedve juthat át a kedvezőtlen időszakon, az esetleg bekövetkező virág- és terméselrúgás mértéke csökken. A kijuttatott kalcium hasznosulása szempontjából nagyon fontos a megfelelő fedettség elérése, ezért a CalFlux ezt segítő adalékanyagokat is tartalmaz.

Valamennyi szántóföldi (búza, árpa, repce, burgonya, borsó, bab) és kertészeti (szőlő, gyümölcs, paradicsom, paprika, uborka, saláta-félék) kultúra kalcium- és cinktrágyázására szaktanácsadás alapján, annak hiányában az alábbiak szerint.

  • szántóföldi kultúrákban: 1,0-2,0 l/ha mennyiségben, legalább 100 l/ha vízmennyiséggel, egy tenyészidőszakban két alkalommal, virágzás kezdetén és végén kijuttatva;
  • kertészeti kultúrákban: 1,0-2,0 l/ha mennyiségben, legalább 100 l/ha vízmennyiséggel, virágzás kezdetétől végéig 7-10 naponként kijuttatva. 

Kultúra

Dózis

Vízmennyiség

Szántóföldi és kertészeti kultúrák

1,0-2,0 l/ha

A növénykultúrában alkalmazott vízmennyiség, de minimum 100 l/ha

Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni!

A tankkeveréket a felhasználó saját felelősségére készíti és használja fel. Az ebből eredő bármilyen kárért, vagy veszteségért a gyártó és forgalmazó felelősséget nem vállal.