Stampa

Gombaölő készítmény alma, körte, birs és naspolya tárolási betegségei elleni védekezéshez. 





Hatóanyag-tartalom: 500 g/kg (50,0% m/m) fludioxonil.

Formuláció: vízben diszpergálható granulátum (WG).

Forgalmazási kategória: II.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 
 

Kultúra ÉVI (nap)
Alma, körte, birs, naspolya 3 nap

 

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap (száradásig).

Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes.

Méhekre való veszélyesség: nem jelölésköteles.

Tűzveszélyességi besorolás: nem jelölésköteles.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer rakzárban 3 év.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Kiszerelés: 1 kilogrammos papírdoboz.

Egyéni védőfelszerelés:

Előkészítőknek: védőkesztyű.

Kijuttatóknak: védőkesztyű (zárt, túlnyomásos gépkabinban nem szükséges).

Mérgezéskor, allergiás megbetegedés esetén, vagy annak gyanújakor a munkát azonnal félbe kell szakítani, majd helyszíni elsősegélynyújtás után orvosi, intézeti ellátást kell biztosítani.

Bőrrel való érintkezés esetén a bőrt bő vízzel, szappannal meg kell tisztítani. Szembe jutás esetén a szemet azonnal, bő vízzel, legalább 15-20 percig öblögetni. Lenyelés esetén, ha a sérült tudatánál van, a száját vízzel ki kell öblíteni, egy két pohár vízzel itatni, orvosi ellátást biztosítani. TILOS hánytatni!

Terápia: tüneti megfigyelő kezelés.

Ellenanyag: specifikus antidótuma nincs.


Kultúra Károsító Kezelések évenkénti maximális száma Két kezelés közt eltelt minimális időtartam (nap) Dózis (kg/ha) Permetlé (l/ha) A kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)
Alma, körte, birs, naspolya tárolási betegségek (Gloeosporium spp., Botrytis cinerea) 2 7 0,4 200-1000 2-3 cm-es gyümölcsmérettől (BBCH 74) fogyasztásra érettségig (BBCH 89)
 

Alma, körte, birs és naspolya kultúrákban a készítményt tárolási betegségek ellen a gyümölcsérés időszakában, a fertőzési veszélyhelyzettől függően egy, esetleg két alkalommal javasolt kijuttatni. A kívánt védőhatás elérése érdekében biztosítani kell a gyümölcsök teljes felületének permetléfedettségét.