AD Contact

A készítmény felhasználható a posztemergens gyomirtó, valamint a deszikkáló készítmények kijuttatásakor a hatékonyság javítására. Javítja a fedettséget, fokozza a felszívódó hatóanyagok növénybe való bejutását.

Hatóanyag-tartalom: 90% etoxilált zsíralkohol.

Formuláció: vízoldható koncentrátum.

Forgalmazási kategória: II.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: a tankkeverékben felhasznált készítményre vonatkozó előírás szerint. 

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Vízi szervezetekre való veszélyesség: nem jelölésköteles.

Méhekre való veszélyesség: nem jelölésköteles.

Tűzveszélyesség: nem jelölésköteles.

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

Légi kijuttatás: a tankkeverékben felhasznált növényvédő szer engedélyokiratával összhangban.

Kiszerelés: 5 literes műanyag kanna.

Egyéni védőfelszerelés előkészítőknek és felhasználóknak: vegyi anyag (freccsenés, permet) átbocsátással szemben korlátozott védelmi képességű (6-os típusú) védőruha, növényvédelmi (permetező) védőkalap, vegyi anyag cseppek, freccsenés, aeroszol/permet elleni (3-as jelölésű) védőszemüveg vagy arcvédő, vegyi anyagoknak ellenálló (3. védelmi osztályú) védőkesztyű, védőlábbeli.

Amennyiben az AD Contact permetezési segédanyag felhasználásakor alkalmazott növényvédő szerre előírt egyéni védelem a fentieknél magasabb védelmi szintű, és légzésvédő eszköz használata is szükséges, értelemszerűen azt kell alkalmazni.

Elsősegélynyújtás, terápia: általános eljárás, tüneti-megfigyelő kezelés, illetve az alkalmazott növényvédő szer szerint.

Ellenanyag: specifikus antidótuma nincs, illetve a felhasznált növényvédő szer szerint.


Kultúra Az alkalmazás célja Dózis (%) Permetlé (l/ha) Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint
Szántóföldi kultúrák posztemergens gyomirtó szerek és diquat hatóanyagú készítmények hatásfokozása 0,1 a felhasznált készítmény engedélyokirata szerint a felhasznált készítmény engedélyokirata szerint

 

A permetlé készítésekor a habzás elkerülésére először a permetlétartályt 2/3-áig fel kell tölteni vízzel, majd a keverés megindítását követően az adott gyomirtó szert vagy gyomirtószer-kombinációt, ezt követően pedig az AD Contact segédanyagot kell bekeverni a permetlébe. Ezután lehet a permetlétartályt teljesen feltölteni vízzel.